Novinky

Čestice se snažily, ale nestačily  Muži | 18.09.2010


Muži navázali po čtrnáctidenní pauze na vítěznou vlnu a porazili doma Čestice 3:0.

Po čtrnáctidenní přestávce pokračovala soutěž opět na domácí půdě. Na vzorně připraveném hřišti muži přivítali TJ Sokol Čestice. Soupeř, kterého není radno podcenit a který dokáže potrápit. V živé paměti ještě máme prohru s tímto družstvem, které k naší potupě hrálo pouze v pěti.
Domácí se tentokrát sešli včas v sestavě: Bene, Franta, Ráďa, Vítek, Mori st. a Tom. Ten se však věnoval výchově naší nadějné mládeže a byl pouze v záloze pro nejhorší případ. Opět tedy byl povolán Mori ml.
Ještě před utkáním Vítek a Eva rozdali svatební oznámení. Jejich šťastná chvilka bude 9. října 2010 ve 12.30 hod v Rychnově. Snad Vítek nedopadne jako Pavel H. a bude hrát volejbal i po svatbě...
Ráďa tentokrát přijel trochu pozdě, i když nebyl v „lékárně pro prášky“. Navíc znervózněl, neboť okno v kiosku zůstalo zavřené a navíc se dozvěděl, že Tom je pouze v záloze. „Takhle přeci ten Kostelec neporazíme… !“ Kdo ví, jak k tomu Kostelci přišel.
Losem domácí získali výhodu lepší strany a podání, čehož Vítek skákaným servisem využil a získal pro družstvo několikabodový náskok. Soupeř však využil chaosu v kvasinské hře v poli a začal dotahovat. Po ujasnění si hry však Čestice neměly šanci a první set prohrály. V druhém setu si Čestice vypracovaly několikabodový náskok vlivem sluníčka, nepozornosti a několika „zkratům“ domácích. Ten se podařilo vymazat až v druhé polovině setu, přesto výsledek byl dlouho na vážkách. V závěru domácím možná pomohl trochu i rozhodčí a oni opět zvítězili. Tentokráte nejtěsnějším výsledkem. Poslední bod vybojoval Bene. Sám však pořádně nevěděl jak… Do třetího setu soupeř nastoupil již trochu v útlumu a nemohl už domácí zastavit. Domů si odvezl prohru 3:0 (25:18; 25:23; 25:20). Dnes opravdu nemohl zvítězit. Domácí neměli obvyklé výpadky hry a pokud jeden hráč neuhrál míč, uhrál ho druhý. Snad jen hra v poli mohla být trochu lepší. Ráďa dokonce získal pochvalu od rozhodčího. „Čím je starší, tím je lepší! Dřív nevěděl, co s rukama, nohama…" To ho musí potěšit!

 

19.06.2019