Novinky

Po Opočně na prvním místě (aspoň na chvíli)…  Muži | 29.09.2014


Přišel podzim a s ním i nevlídné počasí. Navíc mi v úterý volal Ráďa, že si sekačkou přivodil úraz prstů a bude teď už opravdu (Milane na 100%) do konce podzimní sezóny nepoužitelný. Bylo mi jasné, že musím volat, shánět a sestava na mistrák s Opočnem v pátek 26. září 2014 bude improvizovaná.

Vylovil jsem už opravdu poslední zálohu – Míru J. Ani Jana nás tentokráte nemohla podpořit (výjezd do velkoměsta), a tak bylo potřeba zajistit ještě rozhodčího. Na poslední chvíli se nechal přemluvit Zdenda Houštěk. Příprava hřiště mi zabrala tentokráte trochu víc času – listí z kaštanů je už skoro dole, ale vše se podařilo včas. Počasí nebylo nic moc. Déšť na spadnutí a i denního světla moc nebylo. Alespoň že teplota vzduchu byla přijatelná. Sešlo se nás šest: Vítek, Bene, Míra, Mori & Mori a s malým zpožděním Standa - zapomněl si doma boty (což se mu prý stává max. jednou za sportovní kariéru).

Mladí kluci z Opočna se do nás pustili bez bázně a hany a využívali naší nesehranosti. Lehce získali pětibodový náskok, ale náš nedostatek jsme včas odstranili a za stavu 7:11 jsme začali pomalu dotahovat. Využili jsme k tomu podání a zlepšenou obranu. Pomalu jsme převzali iniciativu, výsledek zvrátili a set vyhráli 25:16. V konci setu se na nás přišel podívat Milan Pohl (že by lovil mladé talenty pro Kounov?) a sháněl se po našem „bydlochovi“ (Ráďovi). Zasvětil jsem ho a on jen kroutil hlavou :-).

V druhém setu jsme neponechali nic náhodě. Už jsme si na sebe zvykli a hra se dařila. Pouze na našem 20. bodu jsme trochu ustrnuli a soupeř začal nebezpečně dotahovat. Vyrobil ale několik chyb, což nás znovu nakoplo a my opět vyhráli 25:20.

V posledním setu jsme už nemohli nic riskovat, neboť někteří naši hráči (ti starší) už trpí nejen zapomnětlivostí, ale i šeroslepostí. Na mladíky jsme vlítli a oni už působili odevzdaným dojmem. Vcelku hladké vítězství 25:12 a celkové 3:0.

Musím však říct, že přes vcelku jednoznačný výsledek mladíci udělali opět pokrok a hrají lépe. Jen by se možná měli víc účastnit turnajů, aby se víc vyhráli. Z našeho družstva musím pochválit Míru za odvahu nastoupit, výborné podání a i v poli předvedl několik skvělých zásahů a Standu, který měl na útoku 100% účinnost (fakt Milane)... Sotva jsme dohráli a poklidili hřiště, začalo opět drobně pršet. A to první místo jsme si udrželi pouze do dopsání výsledků ostatních zápasů :-)

Pavel Moravec

 

19.06.2019