Novinky

Při oslavách obce Kvasin s Kostelcem  Ženy | 29.09.2014


V sobotu 20. září 2014 jsme hrály na hřištích v Kvasinách s Kostelcem nad Orlicí. Počasí vyšlo parádně a měly jsme, díky oslavám obce Kvasiny, hodně fanoušků.

Holky z Kostelce přijely v dobré náladě a bylo jich dost, aby nám otočily i body.  Naše šestičlenná sestava se dávala dohromady na poslední chvíli. Ještě ve čtvrtek nebylo jasné, jestli budeme schopné hrát. Holky (Terka, Adéla, Týna) jsou přepsané ve Vamberku. Už s nimi nemůžeme počítat na žádný zápas. Zuzka se na tento víkend omlouvala, ale obětavě se přizpůsobila. Díky ní jsme mohly zápas odehrát.

Verča si po dlouhé době osvěžila nahrávku. Snažila se běhat všude po hřišti, i přes to, že příjmy nebyly vždy ideální.  Trošku jsme ji potrápily. Evča C. si hlídala střed (u sítě i vzadu). Šárka hrála na účku a Pája na smeči. Sestavu jsme postavily hned na začátku a v průběhu hry nedošlo ke změnám. Díky tomu nedocházelo ke zmatkům v přebíhání a každý věděl, kde je jeho místo (což považuji za veliký úspěch :-).

S Kostelcem jsme hrály vyrovnaně, první dva sety jsme dlouho vedly a udělaly si náskok. Při stavu 22 bodů se štěstí obrátilo na soupeře, náskok dotáhl a první set vyhrál. Ve druhém jsme bojovaly až do stavu 29:31. Třetí set nás zmohla únava, nebo špatná nálada a prohrály jsme s 19 body a celý zápas tak 0:3.

Na druhý zápas byla možnost občerstvení v kiosku a zmrzlinou. Zahájení bylo úspěšné, set nám utekl těsně ve stavu 24:26. Druhý jsme si udělaly náskok a set udržely do konce. Vítězství máme konečně v kapse. Třetí a druhý set bohužel končí stavem 21:25 a čtvrtý 19:25. Zápas prohráváme 1:3, ale aspoň set...

Hrály jsme vyrovnané zápasy, prohry byly zbytečné. Na jaře si je podáme…:-)

Eva Šípková

 

19.06.2019