Novinky

Zahájení jara pro ženy  Ženy | 06.05.2015


V sobotu 2. května 2015 jsme zahájily jaro v Pouchově u Hradce Králové. Ráno byla teplota na 11°C a pod mrakem. Musely jsme se řádně zahřát, ale než se začalo hrát, vylezlo sluníčko a už jsme odhazovaly svršky :-).

Naše sestava: Mirka Hlavová, Šárka Martinů, Eva Šípková, Verča Kubalíková, Hanka Reslová, Ivana Knapovská.

Pouchov nastoupil v šesti a my v 5,5. Oslabení bylo díky zdravotnímu stavu Ivči. Bohužel jsme neměly nikoho na střídání, takže nakonec Ivča dorazila. Tento zápas byl premiérou s kvasinským družstvem pro Ivču, Hanku i Mirku.

Začal první set a souboj s Pouchovem byl vyrovnaný, střídavě se otáčely body na obou stranách. Využívaly se všechny tři útoky, Mirka skvěle s každým útokem bodovala. V polovině setu přišla nešťastná chvíle, kdy Hanča při útoku špatně dopadla a byl z toho výron kotníku. Daly jsme si oddychový čas a Hanka to zkoušela rozchodit. Nakonec se rozhodla dále hrát bez skákání na síť. V první setu jsme vybojovaly 23 bodů.

Druhý set v počtu téměř 4,5 hráčky jsme bojovaly tvrdě a nenechaly jsme na sobě znát oslabení. Neuvěřitelnou hru ukázala Šárka, která skvěle vybírala v poli a také na síti smečovala za dvě hráčky. Dobrá komunikace a povzbuzování na hřišti nám hodně pomohlo. Závěr nám opět utekl a set skončil pro Pouchov (25:27).

Ve třetím setu už byla známka únavy všech hráček, také podání nám lítalo hodně do autu a boj skončil pro Pouchov (7:25). První zápas 3:0 pro Pouchov.

Druhý zápas jsme se dohodli s rozhodčím, že neodehrajeme kvůli zranění hráčky. Tedy druhý zápas bez odehrání 3:0 (0,0,0) pro Pouchov.

Celý první zápas jsme bojovaly jako lvice! Bylo vidět, že zimní příprava k něčemu byla. I přes prohru jsme byly s naším výkonem spokojené a za odměnu jsme se stavily na zmrzlině v České Lípě :-)

Verča Kubalíková

 

19.06.2019