Novinky

Čestice 2016  Muži | 25.04.2016


Po roční přestávce jsme se letos opět rozhodli otestovat kvalitu zimní přípravy na Turnaji O vepřové speciality v Česticích v sobotu 16. dubna 2016.

Poslední trénink v tělocvičně měl být tedy nominační. Bohužel se nás sešlo jen pět hráčů družstva mužů (Bene, Vítek, Mori sen. & jun., Standa)+ dvě ženy. Účast měl tedy každý jistou. K tomu navíc Standa i přes nejlepší výkony při rozcvičování odmítl v sobotu startovat. S tím jsme ale počítali a domluvili jsme dvě posily - Petra Marka (Potštejn) a Aldu (Aleš Hejl – Rychnov „A“).

Sobotní ráno věstilo už tradičně jarní čestické počasí. Ne zrovna teplo, zataženo a při odjezdu drobný déšť. Nicméně na místě se sešlo deset družstev mužů. I když ne všechna byla okresní kategorie, startovala v jedné soutěži. Předem bylo jasné, že cenu si odnesou všichni. Šlo jen o to, dobře se nalosovat, abychom si jarní sezonu nezprotivili už na začátku. A to se mi moc nepodařilo!

Do prvního utkání jsme nastoupili proti mladíkům z Litomyšle. Z počátku se stejně jako my na hřišti trochu hledali. Bylo znát, že jsou také prvně venku. Postupně mládí získávalo navrch. Zejména jsme nestíhali jejich hru středem. Prý byla ještě rychlejší, než KP I. třídy. Takže nestíhal Mori jun., ani zaskakující Vítek. V druhém utkání jsme narazili na družstvo Slatiňan. Ač výškově nás převyšovali, s hrou jsme na tom byli stejně. Bohužel ani osmibodový náskok nám nestačil k vítězství v prvním setu. Nepochopitelný výpadek všech našich hráčů. V druhém setu jsme se trochu zlepšili, ale tato prohra nás dost mrzela. S třetím soupeřem – „Legie 50“ - jsme neměli co ztratit. Jak už z názvu vyplývá, byli to zkušení hráči z Hronova zvučných jmen: bratři Kábrtové, Jéňa Ševců, Olda Koza,… V sestavě jsme udělali změnu: Vítek šel na smeč, Petr Marek na blok a Alda na účko. A vyplatilo se! Pustili jsme se do nich bez bázně a hany a od začátku prvního setu jsme si drželi mírný náskok. Smůla tentokráte padla na naše soupeře a nám se dařilo takřka vše. I v druhém setu jsme pokračovali v krasojízdě a konečné naše vítězství bylo jednoznačné a pro „Legii“ dost zdrcující. Jako jediní jsme dokázali porazit budoucí vítěze! Do posledního utkání ve skupině jsme nastoupili proti Vysokému Mýtu. Svoji kvalitu jsme si neudrželi a pouze remizovali 1:1. Stačilo to na třetí místo ve skupině a boj o páté až šesté místo se Skauty Rychnov n. Kn. Vývoj zápasu jsme měli pod kontrolou a vcelku bez problémů vyhráli 2:0 a získali tak 5. příčku.

Po osvěžení v teplé sprše jsme u ceny ještě upekli přestup Aldy do našeho družstva pro jarní část soutěže. Zbývalo jen tuto možnost ověřit. Dnes už můžu napsat, že do jarních bojů jsme naše družstvo posílili nejen hráčsky, ale i lidsky. Alda je dobrý člověk :-). Chvilku jsme poseděli, popili, pokecali a spokojeně a unaveně jsme se rozjeli domů.

Mori

 

19.06.2019