Novinky

Dohrávka s Kounovem  Muži | 04.05.2016


V prvním jarním zápase posledního podzimního kola v pátek 29. dubna 2016 k nám na domácí půdu zajížděl soupeř velmi těžký - Kounov. Neponechal nic náhodě a přijel v nejsilnější sestavě.

Po porážce v minulém ročníku na nás měl pifku. Ani my jsme se nenechali zahanbit a do boje jsme vytáhli všechny trumfy: Vítka, Beneho, Ráďu, Aldu (nová posila) a Mori sen & jun. Za slunečného, ale trochu chladnějšího počasí jsme se za řízení delegovaného rozhodčího a zapisovatelky Jany do sebe pustili.

Zkraje setu jsme si vypracovali nepatrný náskok, který jsme dokázali udržet pouze do osmi bodů. Bohužel jsem vylosoval stranu proti slunci a soupeř toho dokázal využít. Krok jsme drželi jen díky množství zkažených podání Kounováků. V druhém setu jsme měli výhodu lepší strany. Moc nám to nepomohlo. Za zmínku snad stojí skvěle sehraná kombinace za hlavu, kdy obrana nestačila zareagovat, a Alda smečoval bez bloků. Ale takových situací nebylo mnoho. Ve třetím setu jsme opět hráli proti slunci. Soupeř má asi lepší oči, tomu tolik nevadilo. Ani obětavá hra v poli (pochvalu dostává Ráďa) nám nepomohla. Zhruba za hodinu bylo „hotovo“ a Kounov si odvážel vítězství 3:0 (20:25; 23:25; 21:25).

Proti takovémuto protivníkovi musíme hrát na 100% a ještě mít na své straně trochu štěstí. Soupeř tentokráte byl lepší. Hrál v klidu, s dobrým příjmem a s následným kvalitním útokem a účinnou obranou. Krom nepatrných výpadků hrál dobře. Naopak nám se příjem nedařil a útok byl většinou z „nouzovek“. Vylepšit musíme všechny činnosti naší hry. Zápas jsme prohráli, ale co bylo nejhorší, ještě jsme museli poslouchat připomínky „kecala“ Milana :-).

Mori

 

19.06.2019