Novinky

Mikulášský turnaj v HK  Mládež | 14.12.2016


V neděli 4. prosince 2016 se konal na Slávii v Hradci Králové tradiční Mikulášský turnaj. Opět pouze pro oranžovou a modrou barvu minivolejbalu.

V modré barvě nás reprezentovala 2 družstva:

  • družstvo A: „stará trojka“ -  Škop M., Kouřimová T., Nam
  • družstvo B: „oranžová dvojka“ – J. Moravec, M. Suk a k nim starší dozor P. Krassek

Oranžový tým tvořila: Nelča a Helča Morrisovi, D. Kubala

Turnaj začal s malým zdržením po 9. hodině. Oranžoví hráli klasicky na 8 min. Modří hráli na dva pětiminutové sety. Oranžových bylo 30 družstev. Modří se nerozdělili na chlapce a dívky, a tak jich bylo 24 družstev. Hrálo se systémem základní – semifinálová – finálová skupina.

Oranžoví si pěkně zahráli. Potkali však už v  prvním kole silnější soupeře. Druhé kolo se jim taky dařilo tak na půl a po třetím finálovém (a dlouhém čekání) se umístili na 19. místě. Celkem 6 výher a 3 prohry.

Modré „A“ – V 1. kole 2x vyhrálo a porazila je pouze hradecká Slávie. Ve 2. kole opět 2 výhry, 1 prohra. Ve finále nastoupili proti Slávii a našemu „B“, obojí vyhráli a získali tím krásné 4. místo.

Modré „B“ – kluci nastoupili trochu zaskočeni výškou soupeřů, to z oranžové barvy neznají. Avšak v 1. kole všechny tři zápasy vyhráli! Ve 2. kole si poradili i se zahraničním účastníkem turnaje - polským Walbrzychem a prohráli pouze se Slávií. Ve finále to bylo těžší, protože hráli s naším „A“ a ti se prali o výhru jako lvi. Dalším soupeřem byla opět Slávie, tu porazili a zaslouženě tak získali nádherné 5. místo. Oba naše modré týmy měly shodně 6 výher a 2 prohry.

Na svůj věk a výšku, oranžový kluci Mára s Honzíkem posíleni Péťou, zahráli pěkný volejbal a skok z oranžové přes červenou rovnou do modré barvy zvládli na výbornou.

Turnaj byl tentokrát pořadatelsky slabší, končilo se po 16. hod. a hurá domů!

O svoz dětí se tentokrát postarali – T. Erben, Sukovi, Kubalovi a já.

Do konce roku nás ještě čeká Vánoční turnaj 29. prosince 2016 v Hradci Králové (opět na Slávii).

Martin a Jana Moravcovi

 

19.06.2019