Novinky

Zlato a stříbro z Ostravy  Mládež | 07.09.2017


Ve dnech 29. a 30. července 2017 se konalo celostátní kolo barevného minivolejbalu v Ostravě.

Prázdniny se však podepsaly na menší účasti malých volejbalistů a na odehrání turnaje tak postačila sobota. My jsme však s dětmi zůstali do neděle a jeli si prohlédnout Dolní Vítkovice (průmyslový areál, Důl hlubina, koksovny a vysoké pece Vítkovických železáren – národní kulturní památka).

Jako tradičně jsme naplánovali odjezd již na pátek. Rodiny Moravcovy a Sukovy vyrazily ráno a Tomáš s dětmi dorazil později odpoledne. Ubytováni jsme byli na kolejích VŠB TU – Ostrava. V sobotu ráno jsme se přesunuli na sportovní areál hned vedle kolejí. Pořadatelé zorganizovali menší volejbalovou rozcvičku s míčem vedenou profesionálními trenéry. Poté následoval samotný turnaj.

Kvasiny v Ostravě reprezentovaly 2 týmy:

  • oranžoví – M. Suk, J. Moravec, H. Morrisová
  • červení – N. Morrisová, M. Štěpán

Oranžoví -  Honzík s Márou a Helenka - hráli ve své obvyklé, tzn. výborné formě a zaslouženě vybojovali 1. místo! Pořadateli byli vyhlášeni „Mistry ČR v oranžovém minivolejbale za rok 2016 – 2017“.

Červení – Nelča s Michalem si také vedli skvěle a po jedné prohře obsadili 2. místo! Počasí nám přálo, děti si užily pěkný volejbalový den a kvasinský volejbal jsme opět výborně zviditelnili v další části ČR.

Sobotní večer jsme navštívili Finále World Grand Prix žen (utkání ČR – Polsko). Podpora fanoušků byla veliká, ale na vítězství to nestačilo. Naše volejbalistky podlehly Polsku 1:3.

Tímto turnajem skončila další úspěšná kvasinská minivolejbalová sezóna 2016-17.

VK AŠ Kvasiny děkuje za podporu Královehradeckému kraji, obci Kvasiny a Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy.

Jana a Martin Moravcovi

Podívejte se na fotografie z turnaje.

 

19.06.2019