Novinky

Letní soustředění 2020  Mládež | 04.09.2020


Tak jako každý rok jsme i letos v této náročné době uspořádali oblíbené letní soustředění. V neděli 16.8.2020 kolem 17h jsme se začali scházet v našem areálu. Děti si postavily stany, rozloučily se s rodiči a soustředění mohlo začít.

Večer jsme probrali plán soustředění. Letos se soustředění zúčastnilo 18 dětí: Z. Chlumecká, K. Kopecká, M. Zima, R. Udlínek, A. Vavera, M. Moravec, M. Šípek, L. Volná, A. Drašnarová, K. Dusbabová, E. Bartková, H. Morrisová, K. Vodehnalová, L. Žítková, J. Moravec, M. Suk, O. Hejčl, T. Kouřimová. Po celý týden se o děti staraly M. Moravec, K. Moravcová, T. Erben, V. Šípek. A o naše spokojená bříška se výborně starala J. Moravcová.

Budíček byl každý den v 7.30h. Po snídani a osobní hygieně, byl dopoledne dvouhodinový trénink rozdělený svačinou. Obědy byly okolo 12h. Vařil nám je P. Ulrich ze Solnice. Na talíře nám je připravovala Janča a bylo toho opravdu dost. Po obědě tradičně polední klid. Odpoledne byly opět dva hodinové tréninky rozdělené svačinou. Každý rok je na našem soustředění něco nového. Letos přišla Týna s tím, že bude chodit se staršími v podvečer běhat. Setkalo se to s velkým úspěchem. Naběhala se spusta kilometrů. Ve čtvrtek se ještě stihli vykoupat v kvasinském rybníku. Další letošní novinkou byla rozcvička na hudbu. Před každým tréninkem se začínalo stejnou sestavou na stejnou hudbu. Na konci týdne to už i malí zvládali skvěle. Určitě v tom budeme pokračovat i během roku.

Režim jsme museli trochu upravit v úterý. Na tento den měla Týna naplánovaný kemp benjamínků pro děti, které by si rády zkusily volejbal. Nakonec se přihlásilo 7 dětí! A. Rolečková, K. Křepelová, K. Martincová, V. Kovářová, M. Janči, A. + V. Šímovi děti z Kvasin, Solnice, ale i z Rychnova n. KN. Jelikož nám dopoledne počasí nepřálo, museli jsme improvizovat. Vyklidili jsme přístřešek a prostor ohniště, kde jsme: cvičili, soutěžili, přetahovali, posilovali, diskutovali… Odpoledne se na nás sluníčko smálo, tak děti obsadily hřiště. Večer jsme si všichni opekli vuřty. Vidět na kurtech 25 dětí, které chtějí sportovat bylo skvělé. Všech 7 „kempistů“ skvěle zapadlo mezi „mazáky“. Děvčata K. Martincová a A. Rolečková s námi přišla sportovat i ve středu a čtvrtek.

Jak jsem zmiňoval, na začátku si děti rozdělaly stany, ale první a poslední noc spaly pod širákem na umělé trávě. Ve čtvrtek skoro všichni! Moc si to chválili.

Celý týden nám počasí docela přálo, tak si děti mohly vyzkoušet spoustu různých pohybových aktivit, míčových sportů a her, atletických disciplín, posilování, protahování...... Děkuji maminkám, že upekly něco dobrého na zub. Dětem za vzorné chování a nadšení pro hru. Byla to opět skvělá parta. Děkuji všem, kdo se jakkoli na soustředění podílel. Opět se letos povedlo a za rok nashledanou!

Martin Moravec

Fotografie ze soustředění

 

 

19.06.2019