Novinky

Jarní turnaje mládeže 2023  Turnaje | 30.04.2023


Oddíl volejbalu Auto Škoda Kvasiny uspořádal již 32. ročník“Jarních turnajů mládeže” ve dnech 29. a 30. dubna. Turnaj se uskutečnil za finanční podpory obce Kvasiny, ZPŠ, Odbory KOVO KV. a Královehradeckého kraje.

Sobotní ráno nám kvůli dešti příliš nepřálo. Od brzkého rána pršelo a počasí radosti na kurtech nepřidávalo. Desátá hodina ale proměnila areál v Kvasinách do provozuschopného místa, kde jsme mohli začít odehrát první sety. V sobotu se hrál šestkový volejbal ve 3 kategoriích – mladších žáků, mladších a starších žákyň. Dívčí družstva byla rozdělena do skupin, kdy každé družstvo hrálo s každým a následně se dohrávaly zápasy o umístění. Konečné umístění mladších žákyň bylo následovné - 1. Réma RK, 2. Slavia HK, 3. Rtyně, 4. Hronov, 5. Polička A, 6. Staré Město, 7. Chlumec, 8. Pouchov, 9. Třebechovice, 10. Šumperk, 11. Polička B, 12. Trutnov. Z 10 družstev se v kategorii starších žákyň umístili 1. Réma A, 2. Ruchadlo Zájezd, 3. Náchod, 4. Staré Město, 5. Polička, 6. Réma B, 7. Réma C, 8. Pouchov, 9. Lázně Bělohrad, 10. Chlumec.

Žáci se účastnili turnaje v celkovém počtu 3 družstev. Vzhledem k menšímu počtu účastníků byly zápasy hrány dvoukolově. 1. místo si tedy vybojovali žáci z Poličky, 2. místo Týniště nad Orlicí a 3. místo obsadilo domácí družstvo žáků a žákyň z Kvasin. Poslední míč byl odehraný okolo 17 hodiny kdy spolu s ním se počasí opět pokazilo a spustil se silný déšť. To už ale nebyl žádný problém a my měli radost z klidného průběhu sobotních zápasů.

Slunečná neděle nám hrála do karet a tak se v Kvasinách sešlo na volejbalových kurtech celkem 105 družstev. Neděle byla opět ve znamení barevného minivolejbalu a hrálo se v modré, červené, oranžové a žluté barvě. Vzhledem k celkovému počtu družstev bylo zvoleno 7 minutové utkání a 3 minutová pauzu mezi zápasy. V modré kategorii byly skupiny dohrávány mezi sebou o celkové pořadí, v kategorii červené, oranžové a žluté byla místa vyhlašována dle umístění ve skupinách. Na kurtech se během neděle mohlo pohybovat zhruba 390 dětí a okolo 200 doprovodných trenérů a rodičů.

V kategorii modrých dívek a chlapců byly týmy rozděleny do skupin, kde hrál opět každý s každým a následně se dohrávaly zápasy o umístění. Chlapci byli rozděleni do 2 skupin po pěti družstvech. Konečné pořadí družstev bylo následovné – 1. Hronov, 2. VK Sport RK, 3. VOCE B. Dívky byly rozděleny do celkem 3 skupin v konečném počtu 20. družstev. 1.místo obsadila Réma A, 2.místo VOCE A, 3.místo Rtyně B.

V kategorii červeného minivolejbalu se sjela do Kvasin družstva v celkovém počtu 34 týmů. Červený volejbal byl nakonec rozdělen do 4 skupin, v počtu 2x 9 a 2x 8 družstev. 1.místa kategorie obsadily týmy z Chlumce A, Chlumce B, Chlumce G a Kvasin B. 2.místo skupin obsadil VK Sport RK, Bílá Třemešná B, Chlumec C, Chlumec H. 3.místo družstva Chlumec E, Réma C, Kvasiny A, Réma A.

Celkem 28 družstev oranžového minivolejbalu bylo rozděleno také do 4 skupin po 7 týmech. 1. příčky tabulek obsadily týmy VK Sport RK, Broumov, Staré Město B, Chlumec Smíškové. 2.příčky tabulek Hronov B, Kvasiny C, Vk Sport B, Kvasiny B. A 3. příčky tabulek Staré Město A, Hronov A, Réma B, Réma Ještěrky.

Poslední kategorií a to žlutý mini si přijelo zahrát 15 družstev. Žlutá kategorie se odehrála ve dvou skupinách po 8 a 7 týmech. 1.místo vyhrálo Staré Město a Chlumec Cvrčci, 2.místo Chlumec Andulky a Chlumec Draci. Na 3.místě se umístil VK Sport RK a Hronov.

Nedělní turnaj barevného minivolejbalu končil okolo 16 hodiny.

Všechny děti si z turnaje odnesly ceny vyrobené přímo pro Jarní turnaje nebo od sponzorů a to od malých sladkostí až po tradiční ponožky a trička, dále nesměly chybět medaile a volejbalové míče, které jsou pro děti tou nejlepší odměnou.

Jsme vděční, že do tak malého vesnického klubu se nadále sjíždí týmy až ze 100 kilometrů vzdálených klubů. “Nádherné počasí, výborný turnaj”, “Výborná organizace, více takových”, “Vzorně uspořádané, děkujeme”, “Tak to má vypadat všude”, “Tradičně dobrá organizace”, toto jsou slova trenérů a diváků z Třebechovic, Náchoda, Chlumce, Bílé Třemešné a Hradce Králové, která nás velice potěšila. Snažíme se, aby se z těchto dvou dnů stala celodenní zábava pro děti, aby si turnaj užily a těšily se na další roky. Proto občas ulevujeme z pravidel abychom turnaj neměli za ligová utkání. Baví nás to a doufáme, že síla volejbalu bude opět vzrůstat a turnaje budou v následujících letech pokračovat.

Na závěr bychom rádi poděkovali všem pořadatelům, rodičům, dětem, které pomáhaly a dále také trenérům, kteří tráví čas s dětmi nejen na turnajích. Velké poděkování si zaslouží naši bývalý hráči, kteří nám stále chodí pomoci a na svůj klub nezapomněli. Každoročně také rádi děkujeme za finanční pomoc od Krajského úřadu Královéhradeckého kraje, který nám již dlouhá léta pomáhá udržovat tento turnaj na vysoké úrovni díky dotačnímu programu. Ještě jednou děkujeme.

Nově nás můžete sledovat na oficiálních Facebookových stránkách, kde jsme jako “Volejbal Kvasiny” a najdete tam krátké shrnutí dvou volejbalových dnů a také malou dávku fotek.

 

Fotografie z turnaje

 

19.06.2019