Novinky

Festival barevného mini. 2. kolo  Mládež | 08.10.2023


Druhé kolo festivalu hostila 8. 10. 2022 hradecká Slávie. Tento turnaj už byl oproti minule co do počtu družstev lepší cca.60 družtev. Proti loňskému roku však značně pokulhávaL (132 družstev). Organizace také poměrně vázla, ale nám to nevadilo. My jsme si přijeli zahrát! Navíc každý hráč dostal tričko své barvy s nápisem Královehradecký volejbal.

Kvasinský klub obsadil skoro všechny barvy barevného mini až na oranžovou (3 družstva). Hra našich dětí byla o dost lepší než v předešlém kole. Když je dobrá hra, tak přijdou i výsledky a ty nám udělaly velkou radost. Hrálo se pouze na skupiny, které byly většinou sedmičlenné.

Žlutí: V. Prausová, O. Schulz, M. Novák – 3. místo. Velké zlepšení v chytání, ale hlavně stále s úsměvem na rtech a první medaile byla na krku! Skvělá parta do budoucna.

Červení: M. Moravec, S. Štěpán– 1. místo. Co k červeným dodat, opět bez porážky a s velkým přehledem vítězství o parník. Naši červení kluci, se stávají postrachem ostatních družstev.

Modří: K. Dusbabová, L. Kubcová, K. Kopecká, Š. Luščáková. – 8. místo celkem (v dívkách 3. místo). Naše družstvo mělo smůlu na skupinu, ve které hrálo většinou proti silnějším chlapcům, ale bojovaly statečně. Proti dívkám sváděly naprosto vyrovnané zápasy. Bohužel bylo málo kluků, tak se hrálo dohromady.

Tři umístění na „bedně“, to je moc pěkný výsledek 2. kola festivalu! Na dětech bylo vidět zlepšení oproti minulému kolu. Hlavně je to ve velké hale moc baví. Všechny barvy se navzájem podporují a hlasitě povzbuzují. Jako cenu si každý odnesl volejbalové tričko, medaili, diplom a sladkost. Pro některé to byla vůbec první medaile, měli velkou radost a pyšně s ní odjížděli domů. Děkuji rodičům za podporu (fandění) svým sportovců. A v neposlední řadě mocděkujeme za celoroční finanční podporu obci Kvasiny.

M. Moravec

 

fotografie zde

 

19.06.2019