Novinky

Minižáci v Kvasinách  Mládež | 23.05.2011


Další kolo krajské soutěže zavítalo v neděli 22.5.2011 do Kvasin. Kluci si do tabulky připsali body za jediné vyhrané utkání ze tří hraných.

Odpočinek před kioskemTrenér Tom musel plnit své pracovní povinnosti, a tak mne požádal o záskok. Po přečtení zprávy o včerejším utkání žen "A" mi bylo jasné, že mi asi přibudou další brigádnické hodiny. Ač nerad jsem si v neděli přivstal a na hřiště dorazil těsně po osmé hodině. Včerejší krupobití asi opravdu stálo za to, neboť všechna hřiště i prostor před kabinami byl pokryt vrstvou opadaných kaštanových květů. Vzal jsem hrábě a začal hřiště čistit. Za "čtyřkou" byla ještě kupička krup. U tenisu v příkopě však byla ještě "závěj". Brzy přišli i naše naděje a tak jsme společnou rukou hřiště připravily na hru. Soupeř taky dorazil a tak utkání mohla se spožděním půl hodiny začít.
Prvním soupeřem pro naše naděje bylo družstvo Třebechovic B. Naši kluci, v sestavě Pavel Kubíček, Vítek Ponka, Kuba Šabata a Vojta Ságner,  ještě asi spali, neboť nebyli schopni dát podání a většinu míčů podběhli, nebo naopak nedoběhli. Zápas prohráli 2:0 (25:18, 25:18).
Druhým soupeřem jim byli dva caparti z Třebechovic C. Domácí zlepšili podání a celý první set si drželi náskok, který jim vydržel až do konce setu. V druhém setu si patrně prcci vzpommněli na:"...nepřátel se nelekejte, na množství nehleďte..." a zlepšenou hrou drželi statečně krok. Pravda však byla taková, že naši opět přestali hrát. Set a tím i zápas však vyhráli 2:0 (25:15, 25:16).
Posledním soupeřem byly trochu nafoukané Malšovice. Domácí překvapili, začalo se jim dařit podání, občas si to i rozehráli a zaútočili a dokonce několikrát i zablokovali. Většinu setu vyhrávali, bohužel koncovku díky vlastním chybám nezvládli a set těsně prohráli 23:25. Druhý set si už soupeř nenechal uniknout a tak bylo brzy hotovo. Opět prohra 2:0 (25:23, 25:16). Byla to škoda. Kdyby dali polovinu skažených podání, zápas se mohl vyvíjet jinak.

 

19.06.2019