Novinky

Poslední kolo minižákyň  Mládež | 15.06.2011


V neděli 12. června 2011 se konalo poslední 4. kolo minivolejbalu dívek na domácí půdě v Kvasinách. Sluníčko nás sice nezahřálo, ale dešťové mraky se nám vyhnuly.

Domácí se sešli na hříšti v 8 hodin, aby se připravila hřiště na zápasy a postupně se začala sjíždět i ostatní družstva. Na to, že to byl zápas na domácí půdě, se moc „našich“ dětí nesešlo, pouze 3 hráčky, které hrály a Petra Dostálová, která přišla jako podpora týmu, ostatní pomoct nepřišli. Doufám v to, že příště bude lepší účast.
V 9 hodin byly všechny děti na hřišti připraveny na hru. S menšími komplikacemi se zápisy, které se rychle vyřešily, se mohly odpískat první zápasy. Hrálo se jako obvykle na třech hřištích. Družstvo Kvasin se utkalo nejprve se soupeřem z Jilemnice. Začátek se holkám moc nedařil, v prvním setu uhrály pouze 7 bodů, druhý set byl o trochu lepší, kdy uhrály jen 11 bodů, což na soupeře nestačilo.
Další zápas nás čekal s Náchodem. Byl to znatelně menší a mladší tým, ale sršela z nich dobrá nálada a měly i po prohře s námi úsměv na tváři.
Po menší pauze nás čekaly ještě dva zápasy, s Trutnovem B a Slavií B. Na Trutnov si holky věřily, ale výsledek nebyl dle jejich představ.  Skóre bylo kolísavé, ke konci vyrovnané, ale v závěru nedokázaly otočit a první set jsme prohrály 21:25. Do druhého setu šly holky s odhodláním bojovat, ale hra byla podobná jako v prvním setu. Nedokázaly si mezi sebou pořádně nahrát a snažily se dávat míč co nejdříve na druhou stranu. Trutnov nás porazil i v druhém setu 20:25.
Poslední zápas nás čekal se Slavií Hradec Králové B. Nálada díky prohranému předchozímu zápasu nebyla moc dobrá a po tomto zápasu se nezlepšila. Hodně míčů šlo do sítě nebo do autu a zbytečnými chybami jsme prohrály 20:25. V druhém setu se nám nedařilo především díky špatnému příjmu. Soupeř útočil rychlými přímými míči, které se nám nedařilo „sebrat“. Se zklamáním z prohry 15:25 jsme se se soupeřem rozloučily.
Zápasy proběhly velice rychle a hlavně bez žádného zranění za pomoci pana Maška, Vavery a rodiny Stieberových.
Letošní pro holky první soutěž v minivolejbale jistě přinesla spoustu zkušeností a je vidět, že je co zlepšovat. Především příjem, pohyb na hřišti a útok. Kvasiny se umístily na 14. místě z 27 družstev. Určitě měly na víc, což doufám příští rok ukáží.

Hráčky: Natálie Tomková, Tereza Nováková, Lucie Spěváčková

  • Jilemnice C : Kvasiny - 2 : 0 (50:18)
  • Náchod D : Kvasiny - 0 : 2 (15:50)
  • Trutnov B : Kvasiny - 2 : 0 (50:41)
  • Slavia Hradec Králové B : Kvasiny - 2 : 0 (50:35)
  • Studenec : Kvasiny - 0 : 2 (0:50) - nezúčastnil se
 

19.06.2019