Oslavy 70. výročí činnosti klubu

Připravený areál čeká na návštěvníkyDlouho očekávaný den nastal v sobotu 18. června 2011. Předcházela mu více jak půlroční práce na zpracovávání historie našeho klubu a příprava programu slavnostního dne. Od prvotního záměru opět vytisknout kroniku bylo upuštěno. Nepřineslo by to moc nových informací. Doba pokročila, a tak padla volba na zhotovení DVD, kam je možné uložit veškeré informace, které máme. Úkolu se opět ujal Petr Stančík. Práce to byla těžká, neboť ne všichni spolupracovali tak, jak by měli. Ale podařilo se tam vložit vše. Historie, takřka všechny fotky a i video ze zápasu ČR - Japonsko. Co tam ale bohužel chybí, jsou historky z dob „kdy jsme se vraceli z vítězných zápasů…“, které jsou dávány k dobru pamětníky těchto návratů. Ale jak je zachytit?

V sobotu jsme se začali scházet už dopoledne. Bylo potřeba ještě ledasco připravit. Zejména kurty potřebovaly pokropit, uklidit a nalajnovat. Lajnování se chopili „staříci“. A dělali to poctivě! Ruda s Lumírem natáhli provaz od fousu k fousu a Máša st. podle něj jel pečlivě s lajnovačkou. To jsem zde ještě neviděl…

Staročeši při pečlivém lajnováníPřed 14. hodinou se pomalu začali scházet účastníci oslav. Každý dostal pamětní list a již zmiňované DVD. Zároveň se podepsal do účastnického archu, na kterém je celkem 110 podpisů… Máša ml. přišel překvapivě s krosnou na zádech. Měl v ní ale jen dres. Chtěl nastoupit do mistráku. Ten začal o půl třetí. Jeho průběh je popsán zde. Trochu mu předcházel zmatek s rozdáním nových dresů a s focením. Po mistráku následovala ještě ukázka minivolejbalu v podání našich nejmenších talentů. Program začal sklouzávat a nepřálo nám moc ani počasí. Tom přivítal přítomné a předal slovo Lojzovi, který shrnul uplynulá léta. Drobný déšť zahnal posluchače ke kiosku a ke grilům. Ti kulturnější se přemístili do kvasinského zámku, kde mohli shlédnout malou výstavku děl Petra Stančíka a přihlížet ocenění zasloužilých členů a podporovatelů klubu. Byli mezi nimi i poslední dva žijící zakládající členové - Radka Jarošová (90 let) a Oldřich Homolka (86 let). Ten však nebyl ze zdravotních důvodů přítomen. Ocenění předával mimo jiných i Zdeněk Haník (bývalý hráč a trenér Kvasin a současný předseda ČVS). Ještě uctít minutou ticha ty členy, kteří se tohoto okamžiku nedožili a mohla následovat neoficiální stránka oslav.

Organizátor Zdeněk Houštěk určil šest kapitánů družstev volejbalového miniturnaje pro zájemce. Nějak mu ale chyběli hráči, a tak se nakonec vytvořila jen čtyři družstva. Hrálo se systémem každý s každým na dva vítězné sety do 15 bodů. Nebylo důležité vyhrát (ačkoli někdo nesl prohru těžce), ale nezranit se. Bohužel k jednomu úrazu došlo, leč přítomná MUDr. Kuricová konstatovala, že to nic není. Skutečnost ale byla jiná. Zraněná si v denním tisku přečetla o tomto drobném zranění a uvedla vše na pravou míru. Diagnóza byla zcela jiná. Zlomená kost ruky a sádra minimálně na čtyři týdny. Bylo to o to mrzutější, protože za týden měla odjet na dovolenou k moři. Turnaj se dohrával již za zpěvu Pávy Krásného a jeho spoluhráčů z Ještěřice. Následně jsme se tam přemístili i my. Za zpěvu a tance, ve kterém dominoval a vynikal zejména Máša ml., zábava pokračovala určitě do jedné hodiny ranní. Minimálně!! Co se dělo dál, musím teprve zjistit. Neboť jsem toho měl již dost a odebral jsem se domů na kutě. Snad bylo toto výročí důstojně oslaveno…

Mori

DVD ke stažení

DVD ke stažení (3 GB)Zájemci si mohou ve formátu ISO stáhnout obraz disku DVD, které bylo vydáno u příležitosti 70. výročí klubu. Velikost souboru je téměř 3 GB (přesně 2.970.910.720 B). Obvyklá doba stahování souboru je 1 až 2 hodiny. Soubor lze vypálit pomocí vypalovacího programu na disk DVD, nebo lze spustit pomocí virtuálního přehrávače (např. program DAEMON Tools Lite) bez nutnosti vypalování.

Ve formátu PDF je možné si ještě stáhnout obal na krabičku, potisk na DVD a instrukce ke spuštění.

Fotogalerie

Videogalerie


29.07.2016